LEFKAS (of LEFKADA)

 

Lefkada is het enige eiland dat bereikbaar is met de auto, zonder de kosten van een veerboot. Het is verbonden met het vasteland van Akarnan door een drijvend ponton en is ook een slingerende brug. Het is een magische plek, waarbij blauw en wit de hoofdtoon voeren. Actie wordt er afgewisseld met rust, zee met land en rots. Het eiland Lefkas is beroemd omwille van zijn prachtige kust met turkoois water. Veel stranden in Lefkada hebben parasols, ligbedden en kantines die snacks en drankjes aanbieden.

 

De hoofdstad van dit schiereiland, ook Lefkakda genaamd, doet denken aan de hippiesfeer op Ibiza. Het is een waar shoppingsparadijs. Vooral de schoenen (ook gekende merken) zijn er erg goedkoop. Vlak bij de hoofdstad zijn er mooie en zuivere badplaatsen met turkoois water zoals Kastro, Gyra en Ai Giannis, waar het water niet te diep is.

De stranden aan de oostkant van het eiland (Lygia, Nikiana, Nydri en Vassiliki) zijn ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Er staan nauwelijks golven, het water is er zeer kalm omdat dit de binnenkant van de baai is.  In Nydri kan je ook de mooie Dimosari waterval bezoeken.

De stranden aan de westkant staan ​​zonder twijfel in de schijnwerpers tijdens het zomerseizoen (Kathisma, Porto Katsiki, Egremnoi, etc.). De wateren daar zijn dieper en wilder. Het gouden strand van Agios Nikitas is zeer goed beschermd tegen de wind. Je kunt hier doorgaans zonder zorgen zwemmen.

Erg leuk is ook Deck Beachside cafe, een voledig uit hout opgetrokken taverne met zonneterrassen en een zwembad. Met de trap naar beneden ben je aan de meest blauwe zee die je je kan voorstellen en een zandstrand.
Deck https://www.tripadvisor.be/Restaurant_Review-g1786926-d12862794-Reviews-Deck-Agios_Nikitas_Lefkada_Ionian_Islands.html

Op Lefkas kan je ook aan watersport doen, een boot huren of deelnemen aan georganiseerde boottochten.

Een folder over dit eiland vind je via deze link:

http://www.palerosdreamhomes.com/wp-content/uploads/destination-lefkada-2020-web_s.pdf