POGONIA

Pogonia is een landelijk dorpje aan de kust, gelegen tegen een bergflank en deel van de regio met de onuitsprekelijke naam Etoloakarnania. Het is een klein, rustig, authentiek dorp. Er zijn verschillende kiezelstranden, enkele lokale tavernes, een bakker en er is een kleine haven waar vissersboten liggen. ’s Avonds word je getrakteerd op het rustgevende concert van cicades. Veel meer is er niet, en dat is nu precies net de charme. De mensen zijn er vriendelijk, en iedereen kent elkaar. De lokale bevolking heeft schapen, geiten, kippen en koeien.  Meer dan eens zal je eventjes voor hen moeten wachten , wanneer een herder hen uitlaat. Je hoort hun bellen al van ver klingelen. Men haalt hout uit het nabijgelegen bos en verbouwt zelf groenten, fruit en olijven. Voor een winkel moet je naar het nabijgelegen dorp Paleros. Men leeft hier het leven, zoals het altijd werd geleefd. Ook in de winter, wanneer het toerisme stilvalt, is het zeer bijzonder om hier de kalme sfeer op te snuiven. Onthaasting in het kwadraat in een nog steeds zeer aangenaam klimaat.

Op enkele kilometers rijden vind je het prachtige strand van Vathiavali.

Het is hier ook ideaal om je mountainbike van stal te halen of je wandelbottines aan te trekken!

  • Taverne Koutavos staat bekend om zijn artisanaal vlees op de gril. https://www.facebook.com/Taverna-Koutavos-1746265662258703/
  • Tavernes Paralia en Kavos zijn op het strand gelegen. Je eet er authentieke Griekse gerechten maar ook wel een snelle hap of een snack, onder een luifel van stro met zicht op zee.